Am prins la Radio Total la ştiri un fragment dintr-un interviu (mulţumesc lui Bogdan Popescu că mi-a pus la dispoziţie fragmentul respectiv de interviu) dat de nenea Tăriceanu despre introducerea unei taxe pe autostrada Transilvania. Şi zicea aşa dânsul:

… e bine să punem taxă ca nu cumva să ne trezim cu caruţele cu cai mergand pă autostradă unii, că poate-şi imaginează că pentru asta am facut autostradă…

    Cam agramat nenea ăsta, nu? Ok, poate n-a zis „pă autostradă” şi a zis „pe”, iar eu, mai surd, am auzit cum mi-a convenit… Chiar şi aşa, „cu caruţele cu cai mergand pe autostradă unii” sună foaarte româneşte, nu? Ascultaţi şi voi, fragmentul în cauză se află aici.

    După cum a observat d-l Şarpe: când a făcut autostrada, nene, că s-a dus să îi roage pe constructori să accelereze ritmul de construcţie…

    Eu am alte probleme existenţiale: căruţele cu cai. I mean, din câte am observat eu, căruţe cu cai, vaci şi alte astfel de pericole la siguranţa circulaţiei nu mai găseşti pe autostradă. Da, am prins şi momente de-astea, când abia se inaugurase sectorul Lehliu-Drajna din Autostrada Soarelui şi nu erau încă puse gardurile de protecţie; dar acum problema pare a fi rezolvată.
    Şi atunci? Cumva s-a referit la „căruţele cu cai” as in Dacii obosite, Trabanturi şi alte maşini vai mama lor care nu-s în stare să depăşească limita de viteză pe autostradă că n-au suficienţi cai-putere? Nene Tăriceanu, poate că tu te-oi fi născut pe Harley şi simţi un nod în gât când îi vezi pe fraierii ăia că abia merg cu 100 km/h dar:

– limita de viteză pe autostradă e de 130 km/h. So??? Oficial, chiar dacă maşina mea poa’ să meargă cu 300, tot degeaba. A, am uitat, matale eşti prim-ministru şi mergi cu coloana oficială cu ce viteză vrea muşchiu lu’ matale… şi chiar dacă nu eşti în coloana oficială, care poliţist e suficient de sinucigaş să te amendeze? Chiar, de ce nu se folosesc banii de pe amenzile date (dar date, nu şpaga la mica-nţelegere cu miliţianu’) pe autostradă în loc de taxă? c-ar ieşi mai mulţi.

– din câte ştiu eu, taxa aia de drum de tre’ s-o plătesc este ca să am acces pe drumurile naţionale şi autostrăzi. So… plătesc ca să am dreptul să dau bani ca să am voie să merg pe autostradă? No, shit…

– atâta timp cât autostrada e făcută din bani publici, adică din banii mei, ce să înţeleg? Că banii ăia mi i-aţi luat ca să mă pot lăuda că uite, dom-le, şi din banii mei a fost făcută autostrada asta, da’ eu tre’ să mai dau nişte bani ca să merg pe ea?

Atunci:

Luaţi târnăcopul,
Luaţi pick-hammerul,
Şi daţi, daţi, daţi, daţi,
Să iasă banul dumneavoastră!

    Din banii mei s-a construit bucata asta de autostradă, o iau cu mine acasă! S-o pun în vitrină să mă laud la prieteni că uite dom’le ce chestii mişto au făcut ăştia cu banii mei. 😀

No, hai, drumuri bune!

Reclame