Orice greşală se plăteşte. Asta e clar.

    Am un calculator relativ nou, bun, pe care am pus WinXp, şi pentru c-am mai trecut prin nişte experienţe neplăcute dotat cu antivirus. La un moment dat, am observat ca unele programe nu mai vor să pornească (de la programe super-complicate şi care mănăncă resurse pe pâine până la banalul calculator al windowsului), însă mesajul de eroare m-a nedumerit total:

    Ok, toate bune şi frumoase. M-am dus eu cu system restore la un punct unde toate mergeau bine şi frumos, am dat restore, şi viaţa a fost din nou frumoasă. Timp de câteva zile, după care au reapărut erorile în cauză. Am zis câteva vorbe de dulce, m-am întors la system restore şi, surpriză! „You have no restore points. Would you like to create one now?” Asta după ce cu câteva zile înainte aveamminim câte un restore point la 2 zile, timp de vreo 3 luni… Am decis să reinstalez windowsul, dar…

    Am un hard de 250 GB (împărţit în partiţii aproximativ ca mai jos) pe care, în scurt timp după instalare l-am umplut cu diverse prostii mai mult sau mai puţin utile. Am vrut să salvez undeva setările din windows care mi-ar fi făcut viaţa mai uşoară după reinstalare (preferinţe la firefox, dc++, utorrent, winamp, my documents şi altele asemenea). Big problem deoarece nu aveam unde. Şi cum eroarea cu pricina nu mă lasă să folosesc Nero ca să scriu nişte discuri să fac spaţiu…

    Aveam o partiţie goală, lăsată pentru un Linux pe care n-am mai apucat să-l instalez. Şi-am zis s-o fac partiţie de win pe care să salvez minunile alea, cel puţin temporar. I-am zis calculatorului s-o formateze, şi atunci s-a produs dezastrul:

    Adică a formatat partiţia aia şi a şters trei din partiţiile celelalte, apărându-mi în locul lor un mare gol. Buba e: cum naiba recuperez eu ce era pe partiţiile alea? Adică, în 30 de secunde cât a durat procesul clar n-avea timp să şteargă fizic 160 GB de date (sau avea?). Dar cum le recuperez???

    Pliiiz, help! Nu de alta, dar pe partiţiile alea aveam pe lângă o grămadă de junk (filme, muzică etc) şi o grămadă de chestii cărora nu le făcusem backup şi pe care nu am de unde să le recuperez (fotografii făcute de mine, cursuri şi alte asemenea minuni)

Reclame