Intr-o frumoasa zi, citeam eu intr-un ziar un mic articolaş despre IPtv… articolul în sine nu era nici prea-prea, nici foarte-foarte. Zicea ceva despre unicul serviciu de IPtv din Romania… acuma, eu zic: o gramada de tv din ro emit si pe net. Iar servicii similare televiziunii prin cablu (mai multe posturi tv retransmise pe net) am mai vazut (cu posturi romanesti, chiar daca serverul e nu-se-stie unde) – e adevarat, fara abonament. Deci, concluzia e ca IPtv este un fel de tv prin cablu pe net la care platesti, iar cei care fac acelasi lucru for free nu se considera IPtv… whatever*

    Dupa care vine finalul monumental: „IPtv este disponibil în câteva oraşe ale lumii” (sublinierea mea). Reaallllyyyy??? Eu eram ferm convins ca IPtv ca tot ce tine de chestiile distribuite pe net este disponibil oriunde exista net. Daca te duci in desert cu un laptop si cu o antena de satelit si ai net, ai iptv, daca te duci pe fundul oceanului, dar ai un calc si o legatura net, ai iptv, la fel si in spatiu… soooo…. care era treaba cu cele cateva oraşe?


    *definitia IPTV: „Televiziunea pe suport IP este posibilitatea de a transmite semnal TV si/sau video catre abonati folosind o conexiune in banda larga.”

    wikipedia zice că „IPTV (Internet Protocol Television) is a system where a digital television service is delivered using the Internet Protocol over a network infrastructure, which may include delivery by a broadband connection

    In plus, „As of June 2006, there are over 1,300 free IPTV channels available. This sector is growing rapidly and major television broadcasters worldwide are transmitting their broadcast signal over the Internet. These free IPTV channels require only an Internet connection and an Internet enabled device such as a personal computer, HDTV connected to a computer or even a 3G cell/mobile phone to watch the IPTV broadcasts.

Reclame