Motto: “Toate stirile sunt adevarate si corecte, cu exceptia celor ce prezinta evenimente pe care le-ai trait personal si care pot fi USOR modificate” – Murphy

Locul – România, Europa (da, sigur, şi marmota)
Data – februarie 2007 (evul mediu, mai curând)

    Mă surprinde să văd ce tărăboi a ieşit pentru că un lector de la Facultatea de Filosofie şi blogger înrăit (gramo-boy adică) a avut curajul să posteze pe blogul propriu (!) nişte fotografii cu el şi soţia, făcute la mare, pe plajă la nudişti – din câte ţin eu minte pozele acelea erau în spatele unor avertismente („In caz ca aveti probleme daca va uitati la oameni care nu poarta costum de baie la mare, mai bine nu dati click pe thumbnail-urile astea. Eventual va puteti uita pe postul anterior cu fotografii de asta-vara de la mare (vezi aici), ala e safe”). Adică ştii că aia e plajă de nudişti, şi dacă te consideri lezat, nu te obligă nimeni să intri. Şi, brusc, devine subiect de pagina I în (hm!) ziare, apare la ştiri etc, etc, etc.

    Nedumeririle mele:

– de ce e OK ca marile noastre starlete să ne arate tot ce au (sau nu!) prin reviste de gen pleiboi, haslăr etc

– de ce e OK ca pe prima pagină (de fapt pe toate paginile) în libertatea să apară aceleaşi starlete la fel de dezbrăcate (cum rămâne cu legea care zicea că ziarele şi revistele cu conţinut erotic/pornografic se vând numai la ţiplă şi pe copertă/prima pagină tre’ să aibă imagini decente? – Aaaaa, alea-s imagini decente, aia e artă… mă scuzaţi)

– de ce subiecte de gen violul filmat cu mobilul de care au scris visurat şi fulgerica nu impresionează pe nimeni – n-am văzut să fi apărut nici în libertatea, nici la ştirile protv, nici să se fi sesizat poliţia pe tema asta…

    De ce am zis de xenofobie? Păi ce dovadă mai bună vreţi? Termenul înseamnă aversiunea (teama, frica – fobie) de tot ce e străin (xeno-). Cu o precizare: nu se limitează numai la aversiunea faţă de oamenii de alte naţionalităţi şi etnii, ci la oamenii care sunt altfel decât subiectul. Adică oameni care gândesc, simt şi trăiesc altfel. Fie că e vorba de minorităţile sexuale. Fie că e vorba de cei cu un IQ net mai mare sau mai mic decât al persoanei în cauză. Fie că e vorba de cei care se îmbracă altfel. Sau ascultă altă muzică. Sau fac plajă la nudişti.

    Iar când peste asta pui presa (a patra putere în stat) tot europenismul nostru de paradă se duce de râpă, că tot în evul mediu am rămas. Şi, cu toate prejudecăţile astea, ne întrebăm de ce suntem cu ‘j de ani în urma ţărilor bananiere gen SUA, Franţa, Germania etc.

    E oare gramo mai puţin calificat să predea filosofia pentru că face plajă fără slip decât dacă făcea cu. I-a scăzut inteligenţa pentru că a pus acele poze pe blog? Hai să fim serioşi!

Reclame