Citeam ieri în “Compact” despre începerea lucrărilor la pasajul Basarab. Întâmplător, am ajuns şi prin zonă şi ce am putut observa:

  • Au apărut o grămadă de panouri care ne arată cum va arăta pasajul, cine l-a proiectat, cine-l va construi, şi în cât timp (ultima informaţie mi se pare cel puţin ilară, dat fiind că văd destul de des panouri ale unor şantiere ce trebuiau terminate prin 2001-2002 şi care sunt tot la stadiul “schelete de beton”)
  • De pe pasarela peste calea ferată se vede însă că demolările au început “în forţă” cu construcţiile fără autorizaţie, o parte din clădiri au fost deja evacuate în vederea demolării etc. Partea haioasă e că au demolat inclusiv gheretele de la cap de linie ale RATB-ului. Păi şi dacă nenea şoferu’ are o urgenţă, ce face? Sau vor scoate cu totul RATB-ul din zonă? Asta ar fi chiar groaznic.
  • Ce am mai văzut şi chiar m-a mirat a fost un grup de muncitori care lucrau de zor (chiar lucrau, şi erau mai mulţi decât cei trei care apar în imagine) la montarea echipamentelor.

    Să-i ţină avântul ăsta!

Reclame